de tot râsul

Imaginea României în lume

4 Noiembrie 2008

Fost-am câteva zile într-o mică “vacanță” la Viena, o adevărată capitală europeană, nu ca Bucureștiul nostru. Trec peste drumul până acolo (făcut cu mașina), gradul de civilizație al locuitorilor din vest, etc. pentru că nu are sens să mai dezbatem pe această temă.

M-a surprins într-un mod neplăcut o chestie – la nici 1000 km mai la vest nu am văzut/auzit nimic despre România. Nici o știre pe la TV, nu tu un spot de prezentare, nimic. Am văzut în schimb pe CNN niște teasere foarte atractive în care erau prezentate două țări de prin apropiere: Croația și Muntenegru. Acum să zicem că la Croația mă așteptam, este o destinație deja binecunoscută în Europa, investește și câștigă enorm din turism. Ce m-a surprins însă a fost spotul republicii Muntenegru, o țărișoară mică din spațiul fostei Iugoslavii care probabil se luptă acum pentru a intra în atenția Europei și a lumii.

Aloo, băieții ăia care se ocupă de promovarea României în lume, bună dimineața! Scularea! Ce naiba păziți? Cheltuiți milioane de euro aiurea și imaginea țării este ca și conceptul ăla al vostru “fabulospirit” – este extraordinară dar lipsește cu desăvârșire!

Articole similare

2 Comments

  • Reply oana 5 Noiembrie 2008 at 1:15 pm

    Se pare ca englezii au aflat de Romanica si au facut un top conform caruia Poiana Brasov ar fi cea mai ieftina destinatie pentru ski 😀 http://www.gandul.info/vacanta/poiana-brasov-cea-mai-ieftina-statiune-de-ski-din-lume-intr-un-top-britanic.html?3893;3381399
    Acum, eu nu le am cu skiatul, nu stiu cat mai costa un “drum” cu telecabina, dar stiu ca la capitolul cazare Poaian Brasov e departe de a fi cea mai ieftina locatie – ma gandesc in comparatie cu alte ski resorts din Europa.
    Dar…totusi unii au auzit de noi si sunt mai departe decat austriecii 🙂

  • Părerea ta