la grămadă... politichie

Scandalul cu declararea independetei Kosovo

19 Februarie 2008

De cateva zile incoace urla presa relativ la declararea independentei provinciei Kosovo si apar diversi care fac tot felul de declaratii – in marea lor majoritate temeri legate de eventuale pretentii venite din partea altor minoritati din alte state europene. La noi subiectul care revine din nou pe tapet este cel legat de autonomia celor trei judete ce formeaza “Tinutul secuiesc”.

Dupa parerea mea toata agitatia de la noi este fara motiv, in nici un caz nu pot fi comparate Covasna, Harghita si Mures-ul cu provincia Kosovo. Daca aruncam un ochi peste istoria Iugoslaviei  vom vedea ca de fapt fosta republica era un stat federal, din care s-au desprins, pe rand, Slovenia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia si Muntenegru, unele din aceste noi state fiind chiar mai mici decat Kosovo… In plus, Kosovo este de ani buni sub administrarea efectiva a fortelor NATO iar vointa Belgradului nu inseamna nimic la Pristina.

De un singur lucru sunt curios, care va fi atitudinea Bucurestiului daca majoritatea statelor vor recunoaste independenta Kosovo?

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta