politichie

Afacerea rovinieta

30 Aprilie 2008

Nenea Lars s-a supărat pe Ludovic Orban, actualul ministru al transporturilor și candidat la primăria capitalei care este ea. 

Domnu ministru vrea încă un rând de camere video pe drumurile naționale cu care să-i prindă pe infractorii care fură statul și nu plătesc birul drumăritului, aka rovinieta. Nenea Lars propunea să se folosească sistemul actual de dat amenzi (radarele fixe + camerele de supraveghere a traficului) și să nu se mai arunce atâta cu banii aiurea pe tot soiul de fantezii ministeriale. Eu aș fi un pic mai rău, și-aș zice că atâta timp cât drumurile noastre naționale sunt VARZĂ, autostrăzile sunt o glumă proastă și investițiile făcute în infrastructura rutieră lipsesc, domnul ministru ar trebui să-și bage toate camerele și rovinietele acolo de unde-au ieșit (nu, nu este vorba de cap).

După toate taxele pe care le plătim ca șoferi (impozit auto, taxe peste taxe în prețul carburanților și minunata taxă de utilizare a drumurilor naționale – rovinieta)  tot ce primim în schimb este dreptul de a ne înghesui pe drumuri înguste și proaste, dreptul de a ne deplasa cu o viteză medie de maxim 60 km/h în afara localităților și de a pompa o căruță de bani la service-uri pentru a repara toate stricăciunile cauzate de starea drumurilor.

Din pățaniile proprii amintesc:

  • scuturi rupte pe drumul Brașov-Covasna
  • parbriz crăpat pe drumul Sighișoara-Brașov
  • 10000000 de ciupituri pe vopseaua mașinii de la toate mizeriile de pe drum

În plus de astea – e suficient să mergi 100 km pe drumurile naționale pentru ca mașina să arate ca tăvălită prin noroi – aici cauzele sunt împărțite între idioții care intră pe drum cu roțile pline de toate nămoalele și administrația drumurilor care nu a auzit de conceptul de întreținere a drumurilor…

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta