politichie

Cine discreditează statul român?

12 Februarie 2009

Zice Băse așa (via Monitoring Media):

“Vreau să ţineţi cont că această politică este evidentă, o politică de discreditare deliberată a autorităţilor statului. Şi aveţi obligaţia să luptaţi prin fapte şi prin realităţi împotriva acestei politici duse de trusturi de presă.”

Reformulat ceva mai clar, mesajul ar fi următorul:

– presa e de vină, că informează cetățenii asupra “succesurilor” guvernării

– o nouă misiune a actualului guvern este să pună frumos pumnul în gura presei care nu convine, prin “metode specifice”. Nu degeaba discursul respectiv s-a rostit la investirea celui mai recent ministru de interne.

Ce refuză să priceapă Băse, după cum bine zice aici Nenea Lars, e că ne-am săturat până peste cap să ne tot arate el vinovații. Avem și noi suficientă minte-n cap încât să putem trage singuri concluzii, nu ținem neapărat să aflăm opiniile personale ale domniei sale, și cu atât mai puțin nu avem datoria să ni le însușim.

Revenind la întrebarea din titlu, totuși, cine discreditează statul român? Am mai jos o listă de propuneri:

1. Să fie oare reprezentanții puterii executive? Un președinte care face declarații aberante (vezi povestea cu vecinii Siriei, statul Palestina)? Un guvern condus de un profesor de drept constituțional care din primele ordonanțe are deja una declarată neconstituțională? Un minister de interne care în două luni a schimbat deja trei miniștri?

2. Să fie oare parlamentarii care fac legi pe genunchi (de ani de zile), dorm sau au cu totul alte activități, și se trezesc numai când e vorba să-și voteze diverse drepturi speciale lor și favoriților lor?

3. Să fie oare justiția – care bate record după record? Mai o judecătoare beată la volan, mai un criminal pus în libertate pentru că-l doare în cot și nu poate fi tratat în pușcărie, etc…

4. Să fie oare “oamenii legii” (poliția, jandarmeria, cei care se presupune că trebuie să ne apere de infractori de toate tipurile) – despre care aflăm zilnic că sunt în diverse cârdășii, respectiv patronează diverse “asociații” de tip mafiot?

Ce zice președintele despre toate cele de mai sus? Zice că de fapt e o făcătura a presei, așa ceva nu există. E unii, dom-le, nește moguli nenorociți, nește motani, FeNeIști și posesori de petrodolari, care are ei nește trusturi de presă care intoxică populația. Toate mârșăviile făcute de nenumărați reprezentanți ai autoritătilor statului, toată hoția și furăciunea pe care o practică statul român față de contribuabilii săi, toate acestea sunt în realitate niște invenții de presă, iar noi de fapt “trăim bine” da’ nu vrem să recunoaștem meritele mult iubitului conducător.

Cine discreditează statul român? Toată “clasa politică” în frunte cu tine, domnule Președinte, și cu toți cei cărora le-ați dat putere (vezi șefii plantați în toate punctele cheie), voi sunteți cei care discreditați statul român! Presa nu face decât să mai expună din când în când “succesurile” voastre, în speranța că poate așa veți ajunge vreodată să mai “călcați frâna”.

Articole similare

4 Comments

 • Reply sorin 12 Februarie 2009 at 11:16 pm

  Ete că eu nu sunt de acord. Că băse face şi drege, că nu-i uşă de biserică, e adevărat. că guvernanţii ăştia sunt total pe lângă, e drept din nou. Totuşi, nici liberalii nu-s mai breji.. ţi-a scăpat tărăşenia cu gazul din zona câştigată de România în jurul Insulei Şerpilor? ricum, toată clasa politică de la noi are o singură treabă : cum să se îmbogăţească şi să nu aflăm noi. Presa însă, este la rândul ei, o putere coruptă. Să nu uităm că ea este aceea care are puterea de a distruge un politician, de a stârni un scandal sau de a schimba ceva (prin campanii împinse până în pânzele albe). Totuşi, dacă vei urmări mai atent presa, vei observa că fiecare post tv şi fiecare ziar au o parte politică şi anumite interese pe care le urmăresc, vei descoperi că “independenţa” presei e doar declarativă, şi că fiecare scandal şi fiecare expunere a unui caz de corupţie sau disfuncţie (sau mai bine zis fiecare set de astfel de cazuri) urmăresc un anumit scop, un anumit interes. mi se pare ciudat ca, de exemplu, după ce apare la teveu un caz de persoană moartă în spital, în următoarele săptămâni e plin de medici incompetenţi; după ce e atins interesul şi e obţinut efectul dorit, brusc, nu mai mor oameni în spitale. Apoi apare un poliţist corupt, şi următoarele săptămâni sunt pline de poliţişti corupţi. deşi corupţia din poliţie nu dispare, după distragerea atenţiei opiniei publice prin acest tertip de la cine ştie ce subiect fierbinte pentru unii, brusc, cazurile de miliţieni corupţi dispar de pe ecran.
  etc, etc, etc.
  Aşa că nici presa asta nu e o sfântă. iar băselul, ca şi majoritatea celorlalţi politicieni, trăieşte din asta, deci e normal să emită opinii, să caute alţi vinovaţi decât el însuşi, să aburească şi să se abereze. cel mai bun aburitor câştigă. nu e normal, dar e firesc. la fel sunt toţi.

 • Reply hash 13 Februarie 2009 at 11:05 am

  După cum ai văzut, în postul de mai sus eu ii acuz pe toți, de sus până jos, și nici nu zic că vai de mine presa miroase toată a trandafiri. Dar de-acolo până la a-i acuza că de fapt ei sunt plaga României e cale lungă.

 • Reply sorin 15 Februarie 2009 at 9:48 pm

  plaga româniei… ce sintagmă interesantă.. plaga româniei sunt românii şi firea lor (a noastră) pupincuristă. prea puţini au coloană vertebrală.. de aceea cei ajunşi ceva mai sus în ierarhia socială îşi permit prea multe şi cei de jos îi tolerează..că vezi-doamne cum să-l superi pe domnul cutărescu…
  uită-te acum în toată presa..e pornită o puternică campanie de denigrare a poliţiei, prin care se doreşte în profunzime acordarea unor privilegii firmelor de protecţie şi pază..
  o presă sănătoasă nu e una care nu urmăreşte anumite interese sau care nu ţine partea cuiva..aşa ceva nu există. o presă sănătoasă e una care ţine părţile pe care vrea să le ţină, dar o face pe faţă, nu prin subterfugii, atacuri indirecte, etc..

 • Reply hash 16 Februarie 2009 at 10:25 am

  Cum ai vrea să ai o presă sănătoasă într-o societate ca a noastră?

 • Părerea ta