pamflet politichie

Două dintr-o lovitură

28 Iulie 2009

Ieri a fost o zi mare la Parlamentul României, instituția aia care se laudă cu 3 legi votate în ultimele 8 luni. Ieri au lucrat, în sensul că au votat nește chestii care poate s-or dovedi utile: începerea urmăririi penale pentru fosta ministresă de la tineret, respectiv constituirea unei comisii pentru altă ministresă, cea mai portocalie dintre portocalii, tanti Nuți de la turism.

Dacă dezbaterea și votul pentru ministresa Ridzi au mers ca pe roate și s-a finalizat prin votarea avizului favorabil începerii urmăririi penale pentru tanti asta, când i-a venit rândul și lui Nuți a început bâlciul. Blondina nu s-a putut abține să nu zbiere de la tribuna Parlamentului, să nu acuze PSD-ul de trădare și să nu trâmbițeze refacerea alianței celor 322. Circ în toată regula, ca la balamuc.

Interesantă a fost atitudinea deputaților PD-L, care au votat pentru începerea urmăririi penale în cazul Ridzi dar pentru care ideea de a se constitui o comisie “Udrea” a fost prea mult. Două ministrese într-o zi deja era mai mult decât putea suporta orice portocaliu, drept urmare s-au proptit ferm pe lăbuțele de dinapoi și n-au votat deloc, încercând astfel să transmită dezgustul lor profund față de ideea ca un ministru de-al lor să răspundă în față Parlamentului.

Acum, sincer, atitudinea Monicăi Ridzi mi s-a părut ok. Tanti a venit la tribună și și-a susținut nevinovăția, drept pentru care a solicitat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale împotriva sa. De notat ar fi că începerea urmăririi penale nu înseamnă că cel vizat este vinovat, ci doar că justiția își urmează cursul normal, atât acuzatorii cât și apărarea având posibilitatea de a veni cu probele necesare stabilirii gradului de vinovăție. Atitudinea Elenei Udrea în schimb a fost dintr-un alt film, o combinație de telenovelă ieftină cu un “flavor” de Cascadorii Râsului.

Ce a reușit duduia să transmită a fost mesajul clar: “bă, dacă dați în mine, dați în șefu! Și șefu o să vă pună pielea-n băț dacă ma mai f….i atât la cap!”

Articole similare

3 Comments

 • Reply Oana 29 Iulie 2009 at 9:43 am

  Si tu vroiai ca tocmai acum cand isi face publicitate pe bani publici (vezi campania de brand de tara pentru care tocmai s-a anuntat castigatorul), sa ii mai vina si comisie pe cap? Plus ca a invatat lectia de la “sefu” ca la scandal se raspunde cu scandal si la acuzatii cu amenintari (parca l-ar fi amenintat si pe Tolo din cate am auzit).

 • Reply hash 29 Iulie 2009 at 9:57 am

  Păi dragă, nu ți-i clar că strategia de comunicare a PD-L se bazează pe capete-n gură?

 • Reply sorin 7 August 2009 at 10:18 am

  “Păi dragă”?? mai ai puţin şi o să vorbeşti ca nea’Nelu :”Măi Dragă” =))
  Iar la subiect..nu ştii că “Hoţul strigă cel mai tare Prindeţi Hoţul”? în plus, e o practică comună a unei anumite minorităţi de pe la noi ca atunci când sunt prinşi “la ciordit” să facă un tărăboi atât de mare încât să pară ei cei nedreptăţiţi… se pare că această practică a fost însuşită foarte bine de “ţigani politicii româneşti”, care este doar o ţigănie contnuă, în care toţi se acuză, uni p alţii, cum că ar fi cei mai mari hoţi

 • Părerea ta