politichie

Hai să închidem gura opoziției!

23 Ianuarie 2009

De câteva zile urmăresc blogul lui khris și pot spune că am găsit acolo posturi interesante și bine scrise, mai ales la sectiunea “Economic”. Pe partea de politică însă observ o orientare destul de clară a autorului către tabăra portocalie, orientare care probabil stă la baza unor articole de genul acestuia, articol preluat și de HotNews.

Văd că respectivul post readuce în atenția cititorilor subiectul favorit al portocaliilor: “Tăriceanu e de vină”.  Vă supun atenției următoarele citate:

refacerea FSN-ului se datoreaza in primul rand incapatanarii cu care acesta s-a tinut de functia de prim-ministru. Tot din acelasi motiv, avem acum un guvern tip struto-camila in care baronii PSD sunt bine reprezentati, nu direct ci prin oamenii lor ajunsi in pozitii cheie.

Ceea ce nu inteleg insa sunt criticile legate de incompetenta actualului guvern, critici generate in primul rand de faptul ca d-nii Boc, Pogea & co par incapabili sa curete mizeria lasata de guvernul condus de dl Tariceanu.

constat ca tupeul acestor domni este unul maxim: nu exista nici o urma de regret sau vreo “mea culpa” strecurata discret in ploaia de acuzatii aruncate asupra actualului guvern

Ideile exprimate sunt cred destul de clare:

  1. cui nu-i cade bine la stomăcel alianța PDL-PSD-PC e invitat să dea cu pietre în liberali și mai ales în Tăriceanu (mă mir că l-a uitat pe Patriciu), care se fac vinovați de păcatul de moarte de a fi refuzat rolul de preș al picioarelor lui Băsescu într-o eventuală alianță cu portocalii. 
  2. guvernul actual este format din “jumătatea bună” pedelistă, cu oameni responsabili și de valoarea recunoscută (vezi Berceanu, Videanu, Udrea) și “jumătatea rea” pesedistă care adună pilele baronilor locali. Cine-i de vină pentru situația asta? Cei care-au semnat protocolul actualei alianțe? Nu! Boc, care i-a desemnat miniștri (că doar știm bine, premierul desemnează și revocă miniștri)? Nu! Băsescu, care ne-a promis un guvern cu o majoritate solidă în ziua în care s-au anunțat rezultatele votului? Nu! Cine-o fi atunci de vină? Evident, Tăriceanu.
  3. actualul guvern nu poate fi criticat. Ei săracii au venit de pe lună, nu știau în ce se bagă și nu puteau bănui oare ce “grea moștenire” le-a lăsat guvernarea anterioară.
  4. treaba partidului ajuns de la guvernare în opoziție este să-și pună cenușă în cap și să-și ceară scuze publice actualilor guvernanți. Asta ar fi probabil ideea de “opoziție constructivă” acceptată de portocalii.

Atât articolul, cât și ideile avansate par a fi cele ale acelor simpatizanți și votanți ai PDL care sunt acum frustrați de faptul că eroii lor au căzut la pace cu balaurul roșu si corupt și au pus-o de-o guvernare. Sunt cei care au fost amăgiți de toată abureala aia cu “noi suntem adevărata forță de dreapta din România” debitată de Boc&co, cei care au uitat marile realizări din istoria de câțiva ani acestui partid (desprinderea din FSN, ruperea CDR-ului și a alianței D.A.).

Legat de guvernarea  Tăriceanu observ că toți “analiștii” dau dovadă de o memorie extrem de scurtă, nimeni nu vorbește decât de ultimul trimestru al lui 2008 și deficitul bugetar pe care-l lasă în urmă. Toată lumea uită un aspect minor, și anume acela că nivelul de trai în România a crescut enorm în ultimii patru ani. Să se fi întâmplat asta exclusiv ca un efect al aderării la UE? N-aș prea crede. Nu spun că a fost o guvernare perfectă, fiecare executiv își are realizările și eșecurile lui, dar nu cred că este corect ca performanțele acestuia să fie judecate doar prin prisma ultimelor câteva luni de mandat, care în 2008 au și coincis cu instalarea efectelor crizei economice și financiare mondiale. 

În final văd că simpatizanții PD-L și-au însușit de minune deviza partidului favorit: “Ciocu’ mic, acum noi suntem la putere!”.

Din partea opoziției (așa firave cum e ea) vă doresc numai “succesuri” 😉

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta