politichie

Încă un vis împlinit pentru Băsescu

24 Noiembrie 2009

PNL și UDMR au anunțat public și sunt pe cale să și oficializeze faptul că în turul doi vor susține candidatura lui Mircea Geoană. Se împlinește astfel un alt vis al lui Băsescu, și anume să se poată prezenta ca “singur împotriva tuturor”. Se inversează rolurile din turul doi din 2004, deoarece se pare că toate forțele politice importante din România se coalizează împotriva celui care a ieșit pe primul loc în turul 1.

Situația asta îi convine cred de minune lui Băsescu, deoarece îi lasa foarte mult spațiu de manevră pe temele pe care și-a construit întreaga campanie: lupta împotriva majorității netransparente din Parlament, majoritate care “refuză să se reformeze”. Băsescu va apărea acum în rol de cavaler pe calul alb, ale cărui idei sunt validate de popor în proporție de 75-80%, și care trebuie singur să lupte cu balaurul cu șapte capete întruchipat de PSD+PNL+UDMR+care s-o mai aduna.

Am putea spune că, din punct de vedere moral, PNL-ul și-a ținut promisiunea de a nu negocia cu Băsescu și cu partidul prezidențial portocaliu. Și-a ținut de asemenea promisiunea de a încerca să cimenteze actuala majoritate parlamentară și planul acesteia de a încredința rolul de premier lui Klaus Johannis. Prețul plătit va fi destul de mare pe termen scurt, deoarece toată lumea va interpreta acestă susținere drept o alianță cu PSD-ul.

Băsescu cred că jubilează. Sunt convins că nici o alianță cu PNL-ul nu i-ar fi putut servi interesele electorale mai bine în ziua de azi. Nefiind legat de nici un fel de înțelegere cu X sau Y, va putea să își desfășoare campania dupa bunul plac, va putea să lanseze acuzații și să arunce cu noroi în absolut oricine nu este de partea lui.

Se poate spune că Geoană a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a crea toate premisele îndepărtării lui Băsescu de la Cotroceni, dar acum urmează partea cea mai grea: să-i convigă și pe alegători. Sunt aproape convins că la ora asta cel puțin jumătate din cei care l-au votat pe Crin Antonescu sunt deciși să nu mai meargă deloc la vot pe 6 decembrie.

Articole similare

2 Comments

  • Reply vali 25 Noiembrie 2009 at 7:35 pm

    “Pai si e bine nene, zau asa.. Prea multi hoti si lasi. Daca erau onesti astia din PNL nu se dadeau pe stanga ei fiind de dreapta. Unde e doctrina partidului.. Dao … de doctrina ca noi vrem ciolan.
    Lasa-i sa-si sape singuri groapa… “

  • Reply vlad tepes 26 Noiembrie 2009 at 11:04 am

    MITOCANUL PUBLIC NR. 1 – VIITORUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI http://gandeste.org/general/mitocanul-public-nr-1-viitorul-presedinte-al-romaniei/7727

  • Părerea ta