politichie

Lecția de politichie – PC strikes back

17 Aprilie 2008

Mi se pare mie sau PC-ul devine din ce în ce mai bun la ceea ce face – și anume sa fie un excelent partid parazit… După cum se arată toate sondajele, precum și dupa oferta politica pe care o prezintă e clar că n-ar avea nici o șansă de unul singur – dar – cu toate acestea – vrea morțiș la guvernare. Drept urmare asistăm la reeditarea momentului 2004 – moment la care numitul PC s-a aliat cu PSD-ul pentru a contracara Alianța DA. Acum nu știu cine pe cine a încercat să aburească – cert e ca după numărătoarea voturilor s-a ajuns la obișnuita babilonie – nimeni nu avea majoritate clară – moment la care PC-ul a schimbat macazul și s-a dat cu Alianța…

Uite așa – după alegerile din 2004 – marele partid PC cu cele câteva procente ale lui ”s-a scos” de o prezență în Guvern – performanță neegalată decât de maeștrii manevrelor din UDMR. Treaba cu guvernarea nu a ținut prea mult, amintiți-vă scandalurile cu Copos și Sereș – până la urma PC-ul s-a dat din nou la fund – noroc cu Antenele care mai aduceau aminte publicului că mai există și partidul ăsta pe la noi.

Eh, ajungem acum in 2008 – o mândrețe de an electoral – și se pare că istoria se repetă – PC se aliază din nou cu PSD, respectiv își reia rolul de parazit electoral. Dacă obiectivele și motivele PC mi se par evidente – nu înțeleg motivele PSD… Alianța DA e de mult îngropată, PD-L-ul e umflat cu pompa – singurul atu al lor fiind că moștenesc popularitatea lui Băsescu, PNL-ul (cu toate regretele mele de simpatizant) este prea slab – așa că nu înțeleg deloc ce nevoie ar avea PSD-ul de PC în tura asta de alegeri.

Poate-mi explică și mie cineva mai luminat – că pentru mine e o enigma totală…

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta