politichie

NUP

14 August 2008

Năstase și Mitrea “s-au scos” din nou, iar Parlamentul României a făcut-o de oaie. Din nou. Pentru a nu știu câta oară.

Am citit câteva reacții la subiect (Nenea Lars, IPO și alții) și sunt și eu de aceeași părere că parlamentarii noștri și-au bătut din nou joc de noi. Părerea mea e că toată tărășenia asta cu Parlamentul (mai exact camera din care face parte parlamentarul vizat) care trebuie să-și dea acordul pentru ca un parlamentar să poată fi urmărit penal este o încălcare flagrantă a unuia din principiile de bază al democrației, și anume acela al separării puterilor în stat. Ce s-a întâmplat ieri în Camera Deputaților este o dovadă a felului în care reprezentanții puterii legislative înțeleg să interacționeze cu cei ai puterii judecătorești.

Nu mă interesează persoanele Năstase și Mitrea și  nu mă interesează nici dacă au dosare reale sau “fabricate”. Urmărirea penală nu înseamnă vinovăția acestora, pur și simplu ar fi un pas normal în clarificarea respectivelor dosare, iar soluția trebuie dată de o instanță de judecată competentă.

Am văzut că mulți îi consideră vinovați pe actualii parlamentari care, chemați din concediu, au votat împotriva începerii urmăririi penale. Eu aș extinde lista și aș acuza partidele politice, atât PSD-ul cât și PD-L și PNL, deoarece toate aceste partide au trecut pe la guvernare și uneori s-au bucurat chiar de o majoritate confortabilă dar nu s-au atins de acel articol idiot de lege care nu permite urmărirea penală a parlamentarilor fără acordul camerei din care face parte. Mai grav, în cazul deputaților din câte înțeleg nu este suficientă majoritatea simplă (50%+1) pentru a fi dați pe mâna justiției.

Nu știu dacă avem de-a face cu învinși și învingători în urma tărășeniei ăsteia, nu cred că Parlamentul și-a șifonat imaginea (trebuie întâi să ai o imagine pentru a o putea șifona), Băsescu (care a insistat asupra acestei sesiuni extraordinare) a fost din nou ridiculizat de parlamentari iar Năstase și Mitrea au șansa să se transforme în “victimele opresiunii” și să adune astfel ceva voturi în plus.

Felicitări Camerei Deputaților pentru circul pus în scenă!

Articole similare

2 Comments

  • Reply ipo 15 August 2008 at 9:11 am

    Foarte corecta observatia despre separarea puterilor in stat: legislativul s-a substituit justitiei. Dar oricum e o chestie prea subtila pentru magarii aia pe care i-am pus in parlament.
    Avea dreptate nenea Lars: hai sa nu mai votam cu niciunul din animalele care au fost ultimii 4 ani in functii!

  • Reply hash 15 August 2008 at 11:06 am

    Eu in continuare sunt curios ce animale vor candida in toamna… Tare cred ca o sa fie tot astia care-au mai fost prin parlament, acu 4, 8, 12, 16 ani…

  • Părerea ta