politichie

People, cut the crap!

9 Decembrie 2008

Tot aud zilele astea (și mă enervez) o grămadă de berbeci care zbiară împotriva PNL-ului pe care îl acuză de toate nenorocirile, ultima dintre ele fiind foarte probabila coaliție de guvernare PSD-PC-PD-L. Singurul lucru pe care l-au priceput berbecuții ăștia din toate negocierile astea de formare a unui nou guvern e că Tăriceanu insistă să aibă postul de prim ministru.

Bă băieți, cel puțin din declarațiile pe care le-am citit eu (pe HotNews) treaba e destul de clară:

1. nici măcar unul din partide nu a insistat asupra unei PERSOANE – toți au cerut postul de premier pentru partid și nu pentru X sau Y

2. PNL a pus câteva condiții asupra cărora nu va negocia: cota unică de impozitare (pe care PSD vrea sa o schimbe) și Constituția (pe care PD-L-ul vrea să o revizuiască)

 

Așa că, people, mai ușor cu pianul pe scări – că-i sar clapele!

Articole similare

3 Comments

 • Reply sorin 9 Decembrie 2008 at 7:25 pm

  1.constituţia are probleme…revizuirea nu ar fi o tragedie
  2.cota unică (de fapt renunţarea la ea) ar fi o tragedie, pentru că ne-ar micşora din nou salariile, TUTUROR!!!

 • Reply hash 10 Decembrie 2008 at 10:50 am

  1. și știi tu în ce direcție ar vrea PD-L-ul reviziurea constituției? Din câte am eu impresia ar vrea o reviziure în sensul de a duce România spre o republică prezidențială – chestie care nu ar fi o tragedie în sine dar cu care n-aș fi de acord

  2. cota unică nu afectează prea mult pe salariați – afectează în primul rând companiile. Cu salariile nu sunt eu în măsură să comentez, dar ce presimt eu că se va întâmpla e următoarea chestie: nu vor mai exista creșteri salariale ca până acum, vor fi mulți disponibilizați, euro va crește și prețurile vor crește -> puterea de cumpărare și nivelul de trai al românului de rând va scădea.

  Oricum statul român e, ca și mai toate statele din UE, într-o mare criză de bani, pe care nu o poate rezolva decât ori mărind taxele și impozitele ușor colectabile (impozite pe proprietati imobiliare + auto / impozite pe salarii) ori prin imbunătățirea ratei de colectare a TVA și altele… O soluție ar putea fi reducerea TVA la 15% (ca în UK) – dar mi-e greu să cred că vor fi guvernanții în stare de asemenea măsură.

 • Reply bogdan 15 Decembrie 2008 at 10:08 am

  sa nu uitam totusi ca tariceanu este un hot, a se vedea problema taxei auto si recentul mod al dansului de abordare

 • Părerea ta