politichie

Se putea să se rabde Băselul?

4 Iunie 2008

Întrebare retorică neaoșă românească: ”Se putea să lipsească martie din post?”. Adaptată la luna iunie 2008 ar trebui reformulată: ”Se putea să tacă Băsescu în timpul campaniei electorale?”

Evident că așa ceva este imposibil, Băselul simte nevoia să se exteriorizeze. Ținta preferată: Sorin Oprescu și prin extrapolare PSD-ul și inamicul public numărul unu, Iooooooon Iliescu. Acum sincer să fiu nu sunt un fan al ăstora care au intrat în colimatorul prezidențial, dar nici n-o să ma ridic în picioare să-l aplaud și să-l aclam pe el lider maximo.

Domnul președinte a greșit mult cu ieșirea respectivă. În primul și în primul rând pentru că din nou a fost ”echidistant” cum știe el, adică i-a porcăit pe toți cei care nu sunt membri PDL. Apoi pentru că a încercat să ne demonstreze din calcule ce prezență super bună a fost la vot, cum că de fapt din restul de aproape 50% care nu s-au prezentat la vot, 3 milioane sunt cei plecați la lucru în străinatate. Care în opinia domnului președinte n-ar trebui socotiți ca și alegători la locale.

Chestia cea mai hilară din toate declarațiile recente ale președintelui este însă ”indicația prețioasă” la adresa presei, și anume aceea de a-i arăta respectul cuvenit domnului Emil Boc datorită performanței notabile de a obține 75% din voturile clujenilor. Faptul că n-a avut drept contracandidat decât pe Funar nu se socotește ;).

Legat de atacurile cu mineriada, aș avea un sfat pentru domnul Blaga, Stolojan și alți războinici de prin PDL, PSD și care-or mai fi descendenți ai FSN-ului: după ce v-ați bălăcit în aceeași hazna cu Iliescu e nepotrivit să-i ziceți că miroase a rahat.

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta