presa noastră dă ziare

Blogurile vs. Presa tradițională

9 Mai 2008

Domnul Marius Tucă e nervos. Nervos rău. Nervos pe bloggeri. Mă interesează mai puțin motivele domniei sale, dar mă deranjează limbajul folosit, un limbaj demn de OTV, Cancan, Click! și alte publicații de același calibru.

Trăiam cu impresia (poate sunt eu naiv) că încă există o prapastie foarte mare între impactul pe care îl are presa scrisă comparativ cu cel al blogosferei, în primul rând din cauză că presa tradițională (ziare + radio + tv) au o rată de penetrare mult mai mare decât o au blogurile. Poate că m-am înșelat eu și ca întradevăr presa tradițională este pe ducă – dar și dacă asta se întâmplă nu cred ca domnii jurnaliști pot acuza pe altcineva decât pe ei înșiși – asta nu poate decât să însemne că nu sunt capabili să-și facă bine meseria.

E trist că un personaj ca Marius Tucă – încadrat până acum în categoria ”greilor” jurnalisticii din România – este atât de frustrat de succesul de care se bucură o mică parte din bloggeri. Sunt convins că ar fi avut mult mai mult de câștigat dacă ar fi încercat să intre într-un rol de mentor a celor (puțini de altfel) care cu blogurile lor încearcă sa devină o sursă de informații alternativă presei tradiționale.

Și eu sunt unul din cei care consideră ca treaba asta cu blogurile a ajuns o chestie prea ”la modă” și că se întâmpla uneori ca bloggerilor să li se dea poate mai multă importanță decât ar trebui – dar modul în care pune problema Marius Tucă este complet lipsit de orice urma de bun simț. Iar când unul ca Marius Tucă, jurnalist ce se vrea un formator de opinie, uită ce e acela bun simț, putem spune că presa românească a avut o zi neagră.

Subscriu și la toate cele spuse pe această temă de Nenea Lars.

Alte păreri pertinente pe marginea subiectului am citit la Iulian Comănescu și Mircea Scărlătescu .

Articole similare

4 Comments

 • Reply hash 9 Mai 2008 at 5:08 pm

  Hmm, nu știu cât e de relevantă e o comparație de trafic între site-urile unor ziare și bloguri – având în vedere faptul că ziarele se bazează încă cel mai tare pe ediția tiparită și nu pe cea online la capitolul sursă de venituri.

  Problema presei tradiționale e că pierde teren la publicul mai descuiat la creier – și aia îi doare cel mai tare. Plus că s-au găsit unii care chiar se știu exprima mai coerent decât ”meseriașii” de jurnaliști.

 • Reply alinfarcas.ro || pamflezistul - TUTUCĂ ŞI NOI 10 Mai 2008 at 1:41 pm

  […] despre onanistul şef – Comănescu, Scarlatescu, Seceleanu, Nenea Lars, Pepenar, Coiciu, Gramo, Horia Filip, Alex Brie, E-Blog, Contabex, […]

 • Reply Tuca you’re so cool! | iLL's mentaL 10 Mai 2008 at 6:17 pm

  […] posibile) Alin Farcas, Comănescu, Scarlatescu, Seceleanu, Nenea Lars, Pepenar, Coiciu, Gramo, Horia Filip, Alex Brie, E-Blog, Contabex si desigur purul Zoso iti dorim succes in cariera. Acum Piticu se afla […]

 • Părerea ta