presa noastră dă ziare

iRealitatea te privește

16 Octombrie 2008

Apel către nenea Vântu: plătiți-le niște cursuri de bun simț moderatorilor

Am din ce în ce mai tare impresia că noțiunea de bun simț a devenit complet străină moderatorilor de emisiuni TV. Probabil e din cauză că se apropie campania electorală și bătaia pe audiență e mare. Una din moderatoarele cele mai puse pe scandal în ultima vreme este Andreea Crețulescu – o tanti care s-a pornit să dea cu parul după diverșii “șmecheri”, începând cu băieții de bani gata și terminând cu “băieții deștepți” care papă banii bugetului cu lingura mare.

Inițiativa mi se pare una de bun augur, dar nu știu dacă această moderatoare face față. Am văzut destule secvențe de emisiuni din ultimele zile în care tanti Crețulescu era mai mult sau mai puțin cu temele nefăcute (adică habar nu avea ce vorbește), fapt care nu a impiedicat-o să se repeadă ca un pitbull la anumiți invitați care încercau să poarte o discuție și/sau să dea diverse explicații pe marginea subiectului aflat în dezbatere. Un asemenea moment s-a petrecut și aseară când s-a luat în discuție problema loganurilor de 83 000 de euro pe care Poliția e pe cale să le achiziționeze. În platou era invitat un polițist criminalist, care venise să dea explicații asupra acelor dotări de 68 000 de euro prezente pe acele mașini. Pe tot timpul emisiunii moderatoarea s-a ocupat exclusiv cu a-l șicana pe respectivul invitat cu întrebări complet deplasate (de ce s-au cumpărat stingătoare la preț cu 1 leu mai mare decât au găsit ei pe un site, etc.) și a-i băga pumnul în gură în momentul în care acesta încerca să prezinte de fapt care sunt acele dotări de zeci de mii de euro (respectiva trusă criminalistică, etc).

O asemenea atitudine demostrează faptul că tanti Crețulescu nu face altceva decât zgomot și scandal, neavând în nici un moment indenția de a prezeta opiniei publice un punct de vedere obiectiv asupra unei probleme. Mai mult am auzit din gura respectivei tanti următoarea afirmație la adresa unui invitat: “În această emisiune eu sunt moderatorul și asta înseamnă că eu pun întrebările iar dumneavoastră ca invitat trebuie să îmi răspundeți la ele, atât și nimic mai mult”, afirmație făcută pentru a-l întrerupe pe acel polițist în momentul în care începuse să prezinte dotările mașinilor. Am impresia că această moderatoare are impresia că emisiunea ei este una de interogatoriu, în care ea este stăpânul absolut iar invitații sunt acolo numai pentru a-i susține părerile.

Mai grav este faptul că această persoană care a devenit extrem de arogantă are și pretenția de a fi considerată un formator de opinie.

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta