politichie presa noastră dă ziare

Traian Supărescu – președintele care este

10 Septembrie 2008

Nenea Băse s-a supărat. Iar. Și ce face el când se supără? Țup la televizor :). De data asta s-a dus la postul național de televiziune (că nu degeaba are el cea mai mare acoperire, e plătit de la buget, etc.) – postul care are rolul de a informa cel mai obiectiv și corect pe tot românul.

Subiectele au fost două – așa ca înainte de campania electorală (nu, președintele nu se implică în campania electorală, că nu-i dă voie Constituția aia pe care pe care se jură că o respectă):

 1. delimitarea de “înțelegerea” PDL-PRM
 2. înfierarea trusturilor de presă care în nevrendincia lor mușcă din primul om al statului
Legat de primul subiect, domnul președinte, într-un acces de echidistanță față de scena politică românească, ne spune că:
 • nu a știut de acest aranjament făcut de PDL (că dacă știa el, pre mulți ar fi popit, în frunte cu domnul Boc)
 • s-a simțit umilit de asocierea cu Vadim Tudor (noi ăștia mai novici știam că președintele nu e membru de partid, deci ne e mai greu să înțelegem de unde vine asocierea)
 • i-a chemat pe liderii PDL la Cotroceni și le-a tras niște șuturi în fund, așa, ca să le vină mintea la cap că vin alegerile și îi strica kalimera.
Oare ce să înțelegem noi din acest mesaj prezidențial? Tot ce înțeleg eu e că da, PDL-ul a făcut o alianță cu PRM (chit că domnul Boc s-a dat peste cap să ne explice că aia nu e alianță, e o intersectare a intereselor de partid la nivel metafizic) și că da, liderul de facto al PDL este domnul Emil Boc Traian Băsescu.
Al doilea subiect este o reeditare a temei tonomatelor. Sistemul e simplu, în tonomate (adică antene + realități), bagi bani (petrodolari de Rompetrol, respectiv lei grei de FNI) și din ele ies atacuri murdare (a se citi întemeiate) la adresa iubitului conducător. Ce refuză domnul președinte să accepte e că, în orice stat democratic din lumea asta, unul din rolurile presei e să pună în discuție orice actiune a puterii și să sancționeze orice greșeală.
Puteți citi aici un articol mai detaliat pe această temă.

Articole similare

2 Comments

 • Reply mihnea 10 Septembrie 2008 at 4:06 pm

  cum de nu esti la mine in blogroll, oare? se rectifica 🙂

 • Reply hash 10 Septembrie 2008 at 4:08 pm

  🙂 – thanks man

 • Părerea ta