Leacul durerii me hate...

Alo, ați câștigat la un concurs Vodafone – Schemă veche – fraieri noi :)

26 Aprilie 2010

Văd că acum, de când cu criza, în România s-au reactivat șmecherașii puși pe prostit pe proști. Cu ceva minute înainte suna telefonul (mobil, Vodafone) – numar “privat”. Un nene la telefon îmi explică cum că am câștigat un Mercedes ML la promoția “Trăiește ca o vedetă“. Pentru a intra în posesia premiului, după cum zicea nenea ăla, ar fi trebuit să sun la 021 35 11 444 și să transmit acolo un cod de verificare.

Toată treaba suna ca o țeapă teribilă, drept pentru care am facut o mică verificare pe site-ul Vodafone și, într-adevăr, promoția a existat (s-a desfășurat la sfărșitul anului 2009, ultimele premii s-au extras prin ianuarie 2010), și, într-adevăr, între premiile oferite se numărau si automobile Mercedes ML. După încă o cautare mică am mai descoperit și asta.

Cum recunoașteți pe țepari:

1. mereu suna de pe nr. privat. Asta ar trebui sa vă alerteze din prima, niciodată un reprezentant al vreunei firme serioase nu o să facă așa ceva, cu atât mai puțin unul de la o companie de telefonie

2. încearcă să fie foarte convingători și, se pare, încearcă să țintească în special persoane din “provincie” (prima întrebare pe care o pun este județul din care ești, probabil pentru București schimbă puțin textul 🙂 )

3. insistă să repeți nr. de telefon la care ar trebui să suni și codul de validare al “premiului”

Concluzia: “băieții” sunt puși din nou pe ciordeală și se pare că și-au făcut destul de bine temele (nu mai inventează ei promoții și premii). Atenție la neatenție 😉

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta