me hate... politichie presa noastră dă ziare

Exemplu de intoxicare prin presă

17 Iunie 2008

Articol pe HotNews – după ce în prealabil a fost mare subiect la știri aseară.

Părerea mea e că ăștia care au prezentat așa știrea sunt niște agitatori și căutători de scandaluri – una din cele mai întâlnite tipuri de jurnaliști de la noi. De ce? Pentru că din câteva frânturi de declarații se apucă să fabrice o știre de senzație, mai au puțin și anunță că PNL-ul e pe cale să se scindeze.

Am văzut și eu declarațiile lui Tăriceanu, Orban și Norica Nicolai, și ele au fost așa:

1. Tăriceanu, din poziția de președinte al PNL, a făcut niște declarații normale după alegeri, și anume că se vor analiza rezultatele obținute de fiecare filială locală și că, după părerea lui, liderii filialelor care nu au atins 15% ar trebui demiși (sau ar trebui să demisioneze de bunăvoie) – demisia fiind echivalentă cu asumarea responsabilității pentru rezultatele obținute. Nu a dat nume, nu a spus că Orban sau x sau y trebuie dat jos din funcție.

2. Orban, din poziția de președinte al filialei București, a declarat că de mai multe ori i-a fost cerută demisia dar că nu consideră momentan această opțiune.

3. Norica Nicolai și Crin Antonescu, din pozițiile lor de membri ai filialei București, și-au exprimat susținerea față de liderul filialei din care fac parte.

De la aceste declarații până la știrile fabricate de jurnaliștii ”deontologi” e cale lungă, nu este nimic senzațional în faptul că președintele PNL anunță că partidul își va analiza rezultatele obținute la alegeri și va lua măsuri acolo unde este cazul.

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta