me hate... pamflet politichie

Guvernare de tip “Radio Erevan”

9 Aprilie 2009

Via HotNews aflăm că minunata coaliție ultramajoritară a luat o decizie în ceea ce privește rectificarea bugetară impusă de acordul cu FMI. În bunul spirit al guvernării patronate de întâiul marinel al țării, măsurile luate sunt demne de un scenariu de întrebări-răspunsuri model Radio Erevan.

Întrebare: este adevărat că datorită împrumutului de la FMI vor trebui reduse cheltuielile bugetare (salarii, concedieri)?

Răspuns: Da, este adevărat, cu o singură precizare: nu vom reduce cheltuielile bugetare ci vom jefui și mai tare mediul privat!

Întrebare:  este adevărat că guvernul dorește să sprijinirea IMM-urilor și a inițiativei antreprenoriale?

Răspus: Da, este adevărat, drept pentru care am introdus noul impozit forfetar care va facilita dezvoltarea anumitor firme prim decimarea concurenței.

Întrebare: este adevărat că domnii Pogea și Boc sunt niște economiști geniali?

Răspuns: Această întrebare este tendențioasă. Domniile lor sunt cei mai buni profesioniști în materie, altfel nu ar fi putut accede în posturile de înaltă demnitate publică pe care le ocupă.

În concluzie, se întâmplă exact cum am prevăzut acum câteva zile: cele 2-3 milioane de indivizi care activează în mediul privat (atât angajații cât și antreprenorii) vor suferi cel mai mult de pe urma politicii “de dreapta” duse de partidul prezidențial. Drept urmare, îi propun pe indivizii mai mult numiți pentru niște posturi în viitorul guvern al lui Voronin, cred că acolo și-ar găsi cu adevărat locul binemeritat.

Articole similare

1 Comentariu

  • Reply Petrica 11 Aprilie 2009 at 11:36 am

    Bun articolul —

    Metalurgistul omoara economia

  • Părerea ta