me hate... pamflet politichie

Impozit forfetar + limitarea deducerii TVA – argumentație guvernamentală

7 Aprilie 2009

În mod oficial, guvernul României, în care activează lacheii lui Băsescu, ne-a informat că, data fiind criza, trebuie ca statul să încaseze mai mulți bani la buget. De unde să ia banii? Simplu, de la “evazioniști”. Iar evazionist este oricine activează în anumite domenii de activitate (imobiliare, horeca, IT, etc), mai ales dacă are o firmă mică și amărâtă.

Ținta e clară: în vizorul ministrului de finanțe au intrat micii întreprinzători, cei care oricum erau vânați de fisc cu orice ocazie (doar doar mai dau niște amenzi), cei care oricum își plăteau în general dările față de stat de frica de a nu fi trași în țeapă de numitul fisc. Trebuie să recunosc faptul că domnul Pogea e un tip inteligent și cu mult fler. Ce s-a gândit domnia sa? Cine plătește taxe în țara asta? Păi firmele mari mai puțin, ăia vin la noi pentru reeșalonări, scutiri, etc, iar dacă le cerem să plătească datoriile ne amenință cu mii de șomeri. Șmecherașii cu afaceri “pe persoană fizică” oricum sunt intangibili, că de, ei cotizează la partid și la campania lui X sau Y. Salariații, ar merge, da’ după aia nu ne mai votează, și îs mulți ca dracu’…

După analiza profundă de mai sus, domnul Pogea a descoperit nișa pe care o poate exploata cu minimul de bătaie de cap: IMM-urile, cu accent deosebit pe microîntreprinderi. Drept urmare, a hotărât: hai să taxăm patronii! În plus, hai să le mai servim una, din top, și anume o limitare a dreptului de deducere a TVA pentru cheltuielile cu atoturisme. Treaba e simplă: vor zbiera respectivii “patroni”, dar nu-i mare bai pentru că se vor găsi mulți alți frustrați care vor susține cu frenezie măsura ministerului pentru că, de, bine le face nenorociților ălora de capitaliști care și așa au făcut bani și-au luat mașini și și-au construit vile pe munca angajaților. 

Deja am citit destule reacții ale unor indivizi care lăudau inițiativa guvernului, și erau foarte convinși că dacă o firmă nu învârte milioane de euro și nu are profituri uriașe acea firmă trebuie închisă. Nici măcare nu mă mai mir de reacțiile de genul ăsta, având în vedere că oricum marea masă a românilor sunt în continuare închistați în comunism și care duc dorul unei lupte de clasă în care să zdrobească burghezia… Ce mă întristează totuși este că, după câțiva ani în care reușeam să întrezărim oarecare semne de îmbunătățire a situației economice și sociale, vitejii lui Băsescu nu mai știu cum să facă mai repede să ne arunce la loc în mocirlă.

Bravos Băse, mai ai o bilă albă!

Later edit:

Fac următoarele propuneri domnului Pogea, în acord cu bunul simț economic al domniei sale:

1. să se interzică firmelor orice investiții realizate din alte surse decât banii acționarilor. Profitul firmei să fie direcționat exclusiv către bugetul de stat (impozit) iar ce rămâne să se împartă în mod echitabil între angajatii care nu sunt și acționari

2. să se interzică orice fel de deduceri de TVA

Articole similare

5 Comments

 • Reply oana 8 Aprilie 2009 at 9:03 am

  Oful cel mai aprig al romanilor a fost dintotdeauna: eu sa am, altul sa nu aiba. Cei care fac gura mare ca IMM-urile trebuie puse la punct sau sunt foarte frustrati, sau au un singur neuron (ala cu care au invatat sa scrie si sa vorbeasca fara sa le mai ajunga sa si gandeasca). Oricine are un minim de cunostinte economice – si am impresia ca baza se invata in clasa a 11-a din liceu – stie ca o crestere a fiscalitatii atrage de la sine incurajarea muncii “la negru”. Si cei cu gura mare sau lucreaza la o multinationala, sau la stat, sau nu au muncit in viata lor pentru ca habar nu au ce inseamna plata “birurilor” catre stat.
  Cu masinile, mi se pare o idiotenie si din alt punct de vedere. Adica aia de prin alte tari nu mai stiu cum sa salveze piata auto, iar noi ii mai dam una in cap. Inteleg ca se doreste incurajarea achizitionarii de Dacii noi, dar efectul va fi altul: cresterea importurilor de masini second – si ne intoarcem de unde am plecat.
  De dimineata am auzit la un radio cum ca aceste biruri vin ca o conditie a imprumutului de la FMI – iar ne intoarcem de unde am plecat. Nu aveam eu foarte multi ani pe vremea raposatului imprumut, dar am impresia ca si atunci tot ce se intampla rau in tara era pus pe seama conditiilor imprumutului. Si mai tin minte ca ne mergea destul de rau in perioada aia.

 • Reply hash 8 Aprilie 2009 at 9:14 am

  Păi Boc a zis-o pe aia cu FMI – doar era clar că odată ce se înțeleg asupra unui acord cu fondul o să folosească asta de pretext pentru orice fel de măsură de genul ăsta pe care vor să ne-o bage pe gât!

 • Reply Mogre 8 Aprilie 2009 at 7:43 pm

  Mon cher, nu mai tarziu de ieri seara, intr-un grup de prieteni, cu totii intreprinzatori mici, am purtat o discutie foarte serioasa despre cum scapam de taxele si impozitele proaspat inventate. Crede-ma, asemenea solutii nu numai ca exista, dar le vom si aplica – ceea ce inseamna ca aceia dintre noi care nu vor muri vor alege sa plateasca altfel, eventual altui stat. Rezultatul e ca pana la urma, cu cat ne fute pogea mai tare, cu atat platim mai putin.

  Cei care vor suferi insa sunt fix cei despre care ziceai ca sustin cu frenezie masurile guvernului – cand noi nu vom mai cotiza nici jumate din cat bagam acuma, ei vor muri de foame inaintea noastra. Dar atunci basescu va fi reales, asa ca vor trece direct la futai in cur de salariati la stat.

  De fapt miza reala asta este – realegerea basescului; iar pt asta ei sunt dispusi sa sacrifice intreaga economie daca trebuie, numai sa se realeaga. Motiv pentru care de acum nu il voi mai critica pe base pe bloguri, ci voi milita activ impotriva lui.

  In rest – doar mult SICTIR.

 • Reply meseriashu 21 Aprilie 2009 at 7:07 pm

  Pai chestia asta este cea cu capra vecinului ,sa-l ajutam sa-i moara capra. da cred ca o sa moara capra tuturor basestilor, bocilor si pogilor, iar istoria ii v-a trece in aneantizare

 • Părerea ta