me hate...

Justiție = “Sistem ticăloșit”?

2 Februarie 2009

Cazul jafului armat de la o casa de schimb din Brașov, soldat cu un dublu asasinat și încă o victimă mutilată (a pierdut un ochi) este în plină desfășurare a anchetei. Deocamdată există un suspect principal arestat (Serghei Gorbunov, recidivist și urmărit general), și o mare tevatură în presă. Toate tunurile sunt ațintite asupra sistemului judiciar din România ale cărui lacune de funcționalitate au ieșit brusc în atenția opiniei publice.

Se pun nenumărate întrebări de genul “cum a fost posibil”? Cum a fost posibil ca infractori periculoși să fie eliberați pe motive medicale și apoi să dispară fără urmă? Cum a fost posibil ca administrația penitenciarelor sa nu știe exact când a dat în urmărire un deținut care beneficiază de suspendarea pedepsei și nu s-a mai întors? Cum a fost posibil ca un infractor periculos, urmărit general, să trăiască bine mersi în unul din cele mai mari orașe ale României, oraș în care președintele alege să transmită mesajul de Anul Nou (cu baia de mulțime aferentă), fără ca poliția să-l caute?

Foarte multe întrebări, nici un răspuns clar din partea autorităților. Singurul semnal transmis de acestea este cel de confuzie generalizată: poliția dă vina pe procurori și judecători, judecătorii și procurorii  dau vina pe medici, medicii se apără spunând că nu au știut de faptele pentru care respectivul deținut a fost condamnat, etc. Din toate explicațiile și justificările aduse de cei implicați nu răzbate decât un miros greu, de corupție generalizată.

Ce-am înțeles eu din toată povestea asta legată de întreruperile de executare a pedepselor e că, dacă insiști suficient și ai “spate”, până la urmă tot ți se va da drumul din pușcărie. Un semnal foarte “bun” pentru cei din lumea interlopă…

Later edit: Manual de eliberare din sistemul penitenciar, via HotNews

Articole similare

1 Comentariu

  • Reply Stefan 2 Februarie 2009 at 5:29 pm

    Bla bla…zi-le domnu’ nasu’!

  • Părerea ta