de tot râsul me hate... politichie

La ce sunt bune IMM-urile și microîntreprinderile românești

25 Februarie 2009

Statul nostru românesc se bate cu cărămida-n piept că vrea să “ajute” IMM-urile. Drept urmare le-a facut și minister, ca să înțelegem cum politica de “dreapta” vrea să facă și să dreagă.

La ce or fi bune deci IMM-urile? Eu zic că sunt bune:

– să angajeze oameni, să le plătească salarii

– să-și plătească taxele către stat – pe care TREBUIE să le plătească, altfel li se blochează conturile, vine garda peste ei și-i rupe cu amenzile

– să-și plătească facturile către furnizori, la prețuri mari, deoarece asta este, sunt mici, nu pot plăti curentul la prețul pe care-l plătește ALRO Slatina, etc.

– să fie jupuiți până la piele de către bănci  – comisioane mari, dobânzi exorbitante, milogeală pentru orice credit, etc… că doar, de, nu sunt clienți corporativi care să “conteze” pentru bancă

– să nu le fie achitate facturile emise către clienți corporativi, stat, etc…, pentru că, de, sunt unii mici și slabi, n-au ce să le facă.

Și ne mai mirăm de cât de bine și frumos merge economia românească…

Articole similare

4 Comments

 • Reply sorin 1 Martie 2009 at 7:59 pm

  Ia zi-mi tu imm care are contracte cu statul.. iar dintre cele care, prin absurd, au, arată-mi tu unul care nu şi-a luat banii (ca să obţii contract cu statul, tre să dai drepturile tuturor, iar ca dacă dai, evident că primeşti ce ai de primit de la stat, ca să ai de unde da mai mult :P)
  în plus, ai mai uitat un rol al IMM-urilor : acela de a exista şi de a avea nevoie de un minister, în care să lucreze nişte neni şi tanti, precum şi sub-rolul de a da de lucru unor firme specializate (finanţe, fisc şi celelalte instituţii de corecţie şi control)

 • Reply hash 2 Martie 2009 at 10:52 am

  1. Nu confunda IMM-urile cu microintreprinderile (chiar daca microintreprinderile fac parte din sectorul IMM) – IMM inseamna o firma autonoma (nu parte a unui grup,e tc)) sub 250 angajati, cifra de afaceri anuala sub 50 milioane euro. Sunt destule firme de-astea care lucra inclusiv cu statul…
  2. e drept ca din contractele cu statul iti iei banii, dar cu niste intarzieri de mori incet (asta daca nu esti vreun mare jmecher…)

 • Reply marian 4 Martie 2009 at 11:41 pm

  la nimic nu sunt bune….

 • Reply Programul anti-criză roșu-portocaliu - ITistu' de dreapta 17 Martie 2009 at 7:33 pm

  […] liberăhash la Iar s-a stricat de cap Băselulsorinpop la Iar s-a stricat de cap Băselulmarian la La ce sunt bune IMM-urile și microîntreprinderile româneștisorin la Români, vă ordon: Strângeți cureaua și urați bun venit FMI!hash la La ce sunt bune […]

 • Părerea ta