me hate... politichie

O lună și ceva de la alegerile locale – câteva observații

10 Iulie 2008

A trecut aproximativ o lună de la alegerile locale, aleșii s-au instalat comod în fotolii și teoretic s-au pus pe treabă. Nu știu cum e prin alte părți, cert e că la Brașov se vede că a trecut campania electorală și că dom’ primar e asigurat pe încă patru ani: toate șantierele pe care se lucra în draci în luna mai sunt cam în același stadiu în care erau pe 2 iunie… Probabil că au intrat în conservare și treaba se va finaliza cu un nou avânt heirupist de câteva săptămâni în 2012.

Singura direcție din care am auzit ceva schimbări este Bucureștiul lui Oprescu, unde se pare că niște “neni” bine ancorați în sistem își pregătesc cuminți băgăjelul (Udriște de la sistematizarea circulației, se pare că și arhitectul șef și, să sperăm, mulți alții).

Acum nu pot spune că mă așteptam la cine știe ce mare minune după alegeri, nu o să se schimbe absolut nimic în primării numai pentru că pe ici pe colo au apărut oameni noi. Există un sistem și funcționează. Și își și face treaba admirabil. Care treabă? Să pape banii pompați de contribuabili și eventual primiți de pe la guvern, UE și alte instituții de gen (care între noi fie vorba tot de la niște contribuabili vin, fie români sau europeni)!

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta