me hate...

Oare cât de arogant și agresiv poate fi un Băsescu?

2 Aprilie 2009

Nu, nu mă refer la cel mai celebru personaj care poarta acest nume, și anume președintele nostru, ci la restul membrilor clanului. În ultimele zile se pare că mai toți cei “sânge din sângele” președintelui au o tendință bolnavă de a-și da în petec.

După tânăra Elena, care cică a demisionat din PD-L, a urmat Ioana (care până acum nu prea a fost în colimatorul presei). Luată la întrebări de jurnaliști despre afacerile imobiliare în care a fost implicată (mai cu o casă donată de dom’ președinte pe vremea când a fost ales primar al capitalei, ba cu un apartament de super lux evaluat la 800 000 euro, achiziționat de la domnul Popoviciu), dumneaei a cam început să dea din colț în colț, să acuze jurnaliștii de minciună. În afară de o încercare penibilă de a justifica modul în care în câțiva ani a ajuns să dețină proprietăți de o valoare considerabilă, fiecare plătită din banii obținuți pe “vânzări anterioare”, fiica cea mare a președintelui nu a reușit să lege prea multe mesaje pentru a-și susține punctul de vedere.

Ei bine, bomboana de pe tort vine de la domnul Mircea Băsescu, în calitate de frate de președinte și om de afaceri plin de succesuri. Nenea ăsta s-a jignit foarte tare din cauza unor jurnaliști care s-au apucat să dezgroape morții, respectiv să pună sub lupă afacerile derulate de domnia sa. Surpriză, din ce au descoperit domnii jurnaliști se pare că afacerile fratelui președintelui au cunoscut o dezvoltare fulminantă începând cu anul 2005, pe baza unor contracte de asociere cu diverse instituții de stat. Evident, ca orice om normal care trăiește în România, mă întreb și eu dacă o fi oare o coincidentă fericită faptul că Mircea Băsescu a cunoscut succesul odată cu instalarea în funcția supremă în stat a fratelui domniei sale?

De-a dreptul șocant este modul în care fratele președintelui a înțeles să trateze acest scandal mediatic. În loc să încerce în vreun fel să poarte o discuție civilizată, să facă demonstrația faptului că nu a abuzat în nici un fel de apartenența la familia preidențială, domnia sa a găsit mai indicat să se comporte ca un adevărat băiețaș de cartier: în primul rând i-a luat la înjurat pe jurnaliști, iar apoi a trecut la diverse amenințări mai mult sau mai puțin subtile.

Trebuie să recunosc că încep să-l apreciez pe Traian Băsescu, are și el un merit, nu e cel mai “țăran” membru al familiei 😉

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta