me hate... politichie

Acțiunea “PFA cu norma de venit – servicii de informatică”

19 Ianuarie 2011

Începând cu anul de grație 2011 a fost eliminată posibilitatea de a opta pentru sistemul de “normă de venit”  a celor care au/intenționau să-și deschidă PFA pe “servicii de informatică” în județul Brașov – sursa.

Onoratul ANAF a considerat că e prea complicat să calculeze niște norme de venit “echitabile” – drept urmare a decis ca toate acele PFA-uri să treacă pe sistemul “real” de impozitare sau, după caz, să se suspende/radieze …

Fără îndoială măsura se adresează celor care își luau salariile în felul ăsta, oameni de la care s-a prins ANAF Brașov că ar putea să mai stoarcă niște bani. Faină măsură de “încurajare” a mediului de afaceri, n-am ce zice. Sunt curios câți se vor “muta” prin alte părți mai calde (Covasna de exemplu)…

Articole similare

9 Comments

 • Reply Dorin 19 Ianuarie 2011 at 3:34 pm

  Trebuie să te muți cu domiciliul – nu e chestie ușor de realizat, și cei mai mulți nu cred că o să o facă
  Eu am trecut pe sistemul real de impozitare; o să scoată niște bani în plus de pe mine, dar sper că nu prea mulți. Om vedea.

 • Reply hash 19 Ianuarie 2011 at 3:44 pm

  Păi aia ziceam și eu, ori te muți ori il suspenzi… Pe sistem real îți iau ăștia minim 21.5% din venit (pt. ca prea puține cheltuieli cred că se consideră deductibile…)

  Dacă nu ai și un contract de muncă atunci te-ai scos, dai 16 + 5.5 + 10.5 = 32% la stat.

 • Reply Dorin 19 Ianuarie 2011 at 4:10 pm

  Pensia o plătești pe cît vrei tu. Nu ți se impune un X% din venitul real. Contractul cu casa de pensii e o treabă diferită. Eu plătesc pensie pentru 600 RON lunar – și plătesc 35% din cei 600 RON

 • Reply hash 19 Ianuarie 2011 at 4:22 pm

  Opa 🙂 – nu știam că așa merge… credeam că iți impun ăștia să plătești la tot venitul…

 • Reply Dorin 19 Ianuarie 2011 at 4:23 pm

  Doar la sănătate. 🙂

 • Reply hash 19 Ianuarie 2011 at 4:38 pm

  Păi da – că la ăla e un serviciu pe care există posibilitatea (Doamne ferește) să ți-l “presteaze” statul acu’, nu peste 35-40 de ani.

 • Reply claudiu 21 Ianuarie 2011 at 2:09 pm

  La Dolj scot norma de la informatica, dar la Mh si la VL raman la norma de venit . Am vorbit azi cu ei. La Dolj au zis ca fiecare DGFP face cum vrea , nu mai trebuie sa fie unitar pe tara. V-ati prins, eu sunt din Dolj.

 • Reply anonim 1 Februarie 2011 at 9:49 pm

  “Mi s-a aratat o hartie primita de catre organul fiscal din partea ministerului de finante conform careia trebuie sa modifice normele publicate….si eliminand astfel “POZ 104 SERVICII INFORMATICE “din normele de venit de la Dolj.
  Am vorbit cu directorul care m-a trimis la departamentul de “metodologie” unde mi-au zis ca au primit “ORDONANTA NR 54″ si ca au urmat instructiiunile.. eliminand Serviciile IT de la norma spunandu-mi ca exista posibilitatea ca toate judetele sa elimine norma de venit.”

 • Reply Mihai 14 Decembrie 2011 at 8:22 pm

  aaaaaoleu, asta nu e buna, astia pe bune ca desfiinteaza tot ce inseamna antreprenoriat.. cautam dupa niste informatii despre PFA si am gasit post-ul tau… sper sa nu desfiinteze in toate judetele PFA la norma de venit 🙂

 • Părerea ta