me hate...

Taxa auto – neverending story

5 Decembrie 2008

Bag de seamă că nici guvernul Tăriceanu nu este scutit de apucăturile tipice guvenărilor anterioare, pe ultima sută de metri, mai exact între alegeri și instalarea unui nou guvern, se apucă de luat diverse măsuri, care mai de care mai aiurea. În cazul guvernului Tăriceanu măsura este o noua schimbare a minunatei taxe auto (de poluare, primă înmatriculare sau cum i-o mai zice).

După ce în prima fază se decisese ca plata taxei pentru mașinile noi, Euro 4, cu motoare sub 2 litri va fi suspendată pentru o perioadă spre a încuraja vânzările din acel segment (cel mai numeros), acum apare o nouă idee (creață) – și anume de a tripla taxa pentru toate restul de categorii. Noua taxă ar trebui să între în vigoare de la 15 decembrie și se zice că guvernul așteaptă și o poziție a Comisiei Europene în legătură cu această schimbare. Cel mai probabil răspunsul CE va întârzia sau va fi vag, iar măsura se va pune în aplicare.

După părerea mea această nouă formulă de calcul este cea mai discriminatorie din toate câte au fost – avantajând clar o anumită categorie de mașini. Sunt curios ce va face viitorul guvern cu taxa – o să o mai schimbe și ei de vreo 3-4 ori de-a lungul anului viitor?

Articole similare

1 Comentariu

  • Reply sorin 5 Decembrie 2008 at 5:14 pm

    Viitorul guvern o va “ignora”, că doar e o taxă moştenită, deci nu-i înjură lumea pe ei de introducerea taxei, e o taxă mare şi intră la bugetul pe care ei îl gest.

  • Părerea ta