de tot râsul me hate...

Vânătoarea de vrăjitoare

27 August 2008

Ieri seară am prins o emisiune pe Realitatea TV în care invitații (Victor Ponta, Bogdan Olteanu și Radu Berceanu) analizau situația “șmecherilor de România”. S-a analizat un subiect foarte la modă, și anume acela al copiilor de bani gata cu mașini de sute de mii de euro, care brusc au devenit inamicul public numărul unu în România. La modul în care a fost prezentată situația în emisiune mai era puțin și telespectatorii ar fi fost învitați ca atunci când văd un Ferrari sau Lamborghini pe stradă, să se adune cu furci și coase și să linșeze șoferul pentru că ăla e automat un infractor periculos.

De asemenea în respectiva emisiune am auzit și două enormități debitate de tovarășul Victor Ponta:

1. pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei legale să se confiște mașina (că cică așa e în Franța, și că indiscutabil o asemenea prevedere nu încalcă dreptul la proprietate)

2. firmele care dețin autoturisme mai scumpe de 10 000 euro bucata să nu poată socoti achiziționarea și utilizarea autoturismelor respective ca cheltuieli deductibile.

De foarte mult timp nu am mai auzit asemenea idei cu iz comunist, și mă surprinde să le aud tocmai din gura unuia care reprezintă tineretul care vezi doamne ar trebui să reformeze clasa politică.

Legat de subiectul principal “șmecheri de România” – problema e că societatea românească este mediul propice în care acești indivizi se pot dezvolta. Corupția și posibilitatea celor cu bani de a “fenta” legea este cauza care duce la existența acestei caste de șmecheri. Iar ceea ce este cel mai grav e că la noi abilitatea de a fenta legea fără a suferi consecințe a fost ridicată la rang de virtute.

Articole similare

Niciun comentariu

Părerea ta